Friday, March 11

pakai tudung mesti "pakej"..

jumaat...
alhamdullilah selamat lagi kita lalui hari nih kan???
erk???
lum habis lagi la hari jumaat.....
astagfirullah.......
ghairah nak tempuhi hari-hari akan datang...
sampai lupa nak habis kan hari jumaat....
hmmmmmmmmmmm......

ok sekrang nak share sikit...
pasal sesuatu yang aku tengok kat televisyen berberapa hari lalu..
rancangan kegemaran dan satu-satu nyer penceramah yang bila berceramah aku ingat sampai bila-bila...
hihihihihihihi..
ye ye aa ni.....
tajuk nye SELAMI JIWA brsama DATO FADZILLAH KAMSAH....
opssssss...
bukan yang dekat fesbuk tuh k..
ni real punya ceramah...
tajuk nye hari tuh...
pakai tudung sebab fashion atau niat....

korang...-merujuk kepada yang selalu baca blog aku- ade ker??
hari tuh aku pernah cakap aku sudah ready memakai tudung...
tapi aku sedikit ragu-ragu...
aku terfikir layak kah aku bertudung kalu hati ku masih kotor...
layak kah aku bertudung kalau aku masih bercakap-cakap perihal orang...
aduhhhhhhhhhhhhhh...
bingung.......

dan alhamdullilah....
ALLAH bagi aku petunjuk.....
aku buka siaran astro oasis d tengah subuh....
masa tuh teman kan anak buah tidur.....
soalan yang aku tujukan untuk diri ku sendiri sebelum itu terjawab....
dato' kata....
kalau mahu bertudung kena ada pakej....
pakej maksud nye..
kena jaga peribadi....kena jaga mulut...kena jaga mata....kena jaga solat...
da bukan sekadar berfashion...
hmmmmmmmmmmmmm..
betul jugak....
tidak perlu hipokrit dan rasa terpaksa..
kan???kan??kan???
dan sebab tuh aku belum bertudung.....
bukan sengaja tapi masih rasa belum layak.....
ya allah lemah nya aku jadi manusia........
susah nya jadi muslimah yang sejati....
huhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

p/s:hari jumaat hari berpesan-pesan...

4 comments:

Lina said...

take ur time..utk pkai tudung nih kita kena pertimbangkan bykkkk perkara..sblum aku pkai tudung dlu pun bgitu jg..pkai tudung mmg bkn utk fashion..bila pkai tudung peribadi mmg kena jaga, tingkah laku, dan percakapan..fashion akan ikut dr belakang..

ada jg fashion org bertudung nih, yg buka pastu pkai, pastu buka pastu pkai..ikut rasa dia ja bila mo pkai..itu yg kita mo elakkan..hehe..

iz @ aako89 said...

moga cepat2 amik keputusan utk bertudung ya..lebih manis dan sopan.

cik sessy said...
This comment has been removed by the author.
cik sessy said...

thankz...
insyallah akn sampai masa nya aku bertudung...